Всичко се случва … в Пловдив (видео)
Секция: КУЛТУРА
13 Август 2018 16:38
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Всичко се случва … в Пловдив (видео)

/КРОСС/ Какво ще откриете в новото видео за „Европейска столица на културата за 2019“ 

Остават близо 100 дни до 2019-та, когато Пловдив ще стане Европейска столица на културата. Новото видео, посветено на първата българска европейска столица на културата, е заснето изцяло в Пловдив с участието на актьори и разпознаваеми лица от града. Уловени са динамиката и умението на Пловдив да вдъхновява, и да предизвиква положителни емоции у  хората. Градът е доказал, че умее да обединява на едно място различните култури, изкуства и традиции, но преди всичко, че умее да сплотява. Пресечна точка на история, класика, традиции и вдъхновение - в Пловдив се случва всичко. Това е локацията за хубава музика, танци, забавления. Място за почивка, работа, спорт и създаване на приятелства. Място, където да бъдем #заедно. 

            

Видеото, промотиращо града като интригуваща дестинация, ще ви помогне да се потопите в атмосферата, минавайки през главната улица и покрай надписа Together, потвърждаващ, че нещата се случват заедно. Ще усетите усамотението на влюбена млада двойка, ще станете свидетели на среща между весели приятели, готови за поредното приключение. Спортът в града има много лица и не може да пропуснете разходката покрай красивата гребна база, където тренират минали, бъдещи и настоящи шампиони. Неизменно ще разпознаете и една мечта на тийнейджър, играещ футбол на стадиона, с желанието да тръгне по стъпките на Христо Стоичков. 

            

Изкуството в града се предава от поколение на поколение, затова ще станете свидетели на вдъхновяващ открит урок на най-високия хълм на Стария град, воден от художника Атанас Хранов. За традициите, предавани на следващите поколения, разказва с ръцете си и Елена Драмова на своята тъкачница за платове. Тромпетист дава музикален тон и знак за ново динамично начало. Вечерните забавления и различните локации за партита изпълват Пловдив. Танцуващият с огън символизира искрите на кипящия живот в града и безкрайната палитра от различни изкуства, които се срещат в Пловдив.  В синхрон е и ритъмът на танцуващото момиче в първия артистичен квартал в България - Капана.

            

Наследството среща съвременния танц в музейната къща Клианти, където се разчупват форми и пространство в симбиоза със съхранения дух на Възраждането. Античният Амфитеатър, събиращ културата хилядолетия наред, и днес продължава да спира духа на туристите, и да вдъхновява. За финал класическият балет се преплита със суинг танц, защото различията творят #заедно.

Всичко се случва в Пловдив.

video: https://www.youtube.com/watch?v=69HXXhPOPuE