Предстоящи събития в страната за 14 август
Секция: Предстоящи събития
14 Август 2018 07:17
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Предстоящи събития в страната за 14 август

/КРОСС/Горна Оряховица.
В 14.30 часа в района на вилната зона на Горна Оряховица регионалният министър Николай Нанков, председателят на Парламентарната група на ГЕРБ и зам.-председател на партията Цветан Цветанов ще участват в откриването на ремонтирания третокласен път между Горна Оряховица и Арбанаси.

***
София.
От 11.00 часа в езерото в ж. к. „Дружба" ще бъдат пуснати около 100 полудиви патици. На събитието ще присъства директорът на Общинско предприятие „Паркове и градски градини" Милена Васева.

***
София.
От 11.30 часа кметът на София Йорданка Фандъкова ще провери реконструкцията на ул. „Резбарска" в район „Подуяне".

***
София.
От 12.00 часа в Националния пресклуб на БТА ще се състои пресконференция по повод Шестия фолклорен фестивал „Нестия - Сапарева баня".

***
София.
В 14.30 часа в централата на ТПК (бул. Дондуков 11, ет. 5) представители на БСП ще се срещнат с Националния съвет на Трудово-производителните кооперации в България. След срещата ще има изявление за медиите.

***
София.
От 18.30 часа в галерия „Академия" на Националната художествена академия ще бъде открита изложба от колекцията на Александър Керезов „Познати - непознати, известни - неизвестни".

***
Варна.
От 11.00 часа омбудсманът Мая Манолова и екип от експерти на институцията организират изнесена приемна за граждани в заседателната зала на областната администрация на ул. „Преслав" 26. В 12.30 часа общественият защитник ще посети палатката на майките на деца с увреждания, част от протестната мрежа „Системата ни убива!" (до шадраваните пред Общината). В 13.00 часа в Карин дом Мая Манолова ще се срещне с представители на хората с увреждания, с които ще обсъди техни проблеми и законодателните инициативи за подкрепа на хората в неравностойно положение. От 14.30 часа в Карин дом омбудсманът ще даде пресконференция.

***
Видин.
От 11.00 часа в бившето военно поделение във Видин кметът на Общината Огнян Ценков ще направи проверка как се съхраняват демонтираните настилки и други материали, годни за употреба, които биват премахнати по време на изпълнението на проекта "Основна реконструкция на централна пешеходна зона".

***

От 14.00 часа ще се състои официална церемония „откриване на обект" на реконструираната улица „Иван Момчилов" в гр. Горна Оряховица по Проект BG16RFOP001-1.027-0004-C02 „Подобряване на условията за икономическо развитие".

***
Добрич.
От 10.00 часа в Регионална библиотека „Дора Габе" ще се проведе летен детски клуб „Играй и учи".

***
Добрич.
От 18.00 часа в Художествена галерия - Добрич ще бъде открита фотографската изложба на Мариета Ценова PERFECT DAY.

***
Каварна.
От 18.30 часа в Художествена галерия „Христо Градечлиев" ще бъде представена изложбата „Пътища на лятото" с автори Ан дьо Колбер-Христофоров и Елена Панайотова.

***
Троян.
От 18.00 часа Българският патриарх Неофит ще оглави празничното вечерно богослужение с чина на Опелото на Пресвета Богородица за храмовия празник на Троянската света обител „Успение на Пресвета Богородица".


***
Перник.
От 09.00 часа в детска градина „Родолюбче" ще се състои лятна детска читалня на открито: „Пътешествие в приказния свят на кучето Кико" - истории от книжката „Кико без крила" на Радостина Николова и забавни игри.

***
Пещера.
От 17.30 часа в художествена галерия „Проф. Веселин Стайков" ще бъде представена колекция от картини на известни художници.

***
Пловдив.
От 09.30 часа в Дома на културата „Борис Христов" ще се състои информационна среща по програмите „Европа за гражданите", „Творческа Европа" и „Предприемачество в сферата на културата, културното наследство и културното сътрудничество".

***
Пловдив.
В 10.00 часа ще се проведе пресконференция в заседателната зала на общината с участието на заместник-кметът Георги Титюков. Ще бъдат представени седем нови социални услуги в Община Пловдив по Оперативна програма „Региони в растеж 2014-2020 г."

***
Пловдив.
От 18.00 часа в залата на Тракийския културен дом ще се състои среща - разговор „Животът и делото на Михаил Герджиков - революционерът с перо и револвер".

***
Стара Загора.
От 10.00 часа в Детски отдел на библиотека „Родина" ще се състои програмата „Чета и играя - знам и мога".

***
Стара Загора.
От 10.00 до 12.00 часа в къща музей „Гео Милев" ще се проведат литературни занимания за деца от 5 до 9 години „Четем и рисуваме", „Литературни закачки", „Ние сме актьори", „Да съставим приказка".

***
Несебър.
От 11.00 часа пред Старо кметство ще бъде представена книгата „Кметовете на Несебър след 1878 г.".

***
Несебър.
От 17.00 часа в Демонстрационния център ще бъде представена изложба на сдружение Арт Несебър - „Духът на Несебър".