Лятна жега. Температурите стигат до 35°C
Секция: БЪЛГАРИЯ
14 Август 2018 08:41
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Лятна жега. Температурите стигат до 35°C

/КРОСС/ Иднес отново ще е слънчево. След обяд над по-голямата част от страната ще се появи висока облачност, над югозападните райони и средна, но само на отделни места там ще превали слаб дъжд. Ще духа слаб, в Дунавската равнина и източните райони до умерен вятър от изток-югоизток.

Максимални температури между 30 и 35 градуса, в София около 29 градуса, сочи прогнозата за времето на синоптиците от НИМХ при БАН.

По Черноморието ще бъде слънчево с до умерен източен вятър. Максималните температури на въздуха: 27-29 градуса. Температурата на морската вода е 26-27 градуса. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

Над планините ще бъде слънчево, след обяд с висока, а над масивите от Югозападна България и средна облачност и на отделни места там ще превали слаб дъжд. Ще духа до умерен източен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 24 градуса, на 2000 метра - около 17 градуса.

В средата на седмицата ще остане предимно слънчево, със слаб, в източните райони до умерен вятър от изток-североизток. Температурите ще се повишат с още градус-два.