МВнР: Няма данни за самоличността и националността на жертвите в Генуа
Секция: БЪЛГАРИЯ
14 Август 2018 17:42
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
МВнР: Няма данни за самоличността и националността на жертвите в Генуа

/КРОСС/ Генералното ни консулство в Милано следи случая със срутения мост в Генуа, съобщават от Министерството на външните работи.

Консулството ни е в постоянен контакт с местните власти във връзка със срутването на моста "Моранди" в града по-рано днес.

За момента няма официална информация за самоличността, броя или националността на жертвите и пострадалите. При получаване на актуални данни българските дипломати ще уведомят своевременно родните власти.

Във връзка с трагедията Гражданска защита на област Лигурия откри следната гореща телефонна линия - 800 640 771.

Български граждани могат да потърсят информация по случая или да подадат сигнали на телефоните на Генералното консулство в Милано:
+39 028 49 42 941 
+39 933 37 82 60 43 (в извънработно време)

От пресслужбата на Министерски съвет информираха, че премиерът Бойко Борисов е изразил съболезнования за загиналите при трагичния инциденткрай Генуа. Борисов е изпрател съболезнователна телеграма до италианския премиер Джузепе Конте по повод трагичния инцидент.

"В този тежък за Италия момент, моля позволете ми да изразя моите най-искрени съболезнования на Вас и на приятелския италиански народ", е написал премиерът.