Повече от 31 са загиналите при срутването на мост на магистрала в Италия
Секция: СВЯТ
15 Август 2018 07:54
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Повече от 31 са загиналите при срутването на мост на магистрала в Италия

/КРОСС/ Повече от 31 са загиналите при срутването на мост на магистрала в Италия. Сред жертвите има 3 деца, едно от които е на 8 години. 

13 са ранените, а 10 души се водят в неизвестност. Според италиански издания български шофьор на тир е паднал с камиона от моста, но е оцелял като по чудо и дори се е включил в спасителната акция.

В момента на рухването по моста са се движили 30 автомобила и 3 камиона. Отломките са нанесли сериозни щети на сградите под моста. В района е имало изтичане на газ.

"От това, което ми обясниха, броят на жертвите ще се увеличи. Това е невероятна трагедия. Още повече, че не е резултат от инцидент или експлозия. Основната версия е структурна повреда", заяви министър-председателят на Италия Джузепе Конте. 

"Ясно е, че съоръжението, както много други в Италия, е остаряло. Но на мостът е извършвана поддръжка. Ще направим необходимите проучвания, заедно с прокуратурата, за разберем какво е довело до срътването и да не позволим подобни трагедии да се повтарят", допълни той. 

Срутването на моста можеше да се предотврати, смята българката Олга Борисова, която от години живее в Италия. Домът й е на 1-2 километра разстояние от виадукта, който пропадна във вторник, убивайки над 30 души.

Чух гръмотевици. Хора казаха, че са видели гръмотевици, разказа за "Здравей, България" Борисова. По нейно мнение мостът е правен зле, а поддръжката му е била лоша.  Трябваше да се мисли по-рано как да направят моста. От 20 години се говореше да направят друг мост, категорична е тя.