Водещият модел UHD Blu-ray плейър DP-UB9000 на Panasonic спечели награда на EISA
Секция: ЛЮБОПИТНО
15 Август 2018 10:10
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Водещият модел UHD Blu-ray плейър DP-UB9000 на Panasonic спечели награда на EISA

/КРОСС/ Водещият модел UHD Blu-Ray плейър DP-UB9000 на Panasonic спечели престижната награда на EISA за High-End UHD Blu-Ray плейър 2018-2019 г. Това голямо постижение потвърждава високата класа на плейъра и лидерската позиция, която той заема на пазара, предлагайки най-високо качество на картината и звука.

Основана през 1982 г., Европейската асоциация за образ и звук EISA (European Imaging Sound Association) е мултимедийна организация, която тества продукти в сферата на потребителската електроника. С членството на 53 специализирани списания от 25 страни, наградите на EISA се считат за едни от най-престижните потребителски препоръки, които продуктите могат да получат и ключов индикатор за най-добрите решения за покупка.

UHD Blu-ray плейърът DP-UB9000 впечатли журито на EISA, описвайки го като „великолепно устройство от най-висока класа“. Със своите „висококачествени компоненти, персонализирана обработка и разширени потребителски настройки изстисква до последната капка всеки детайл от възпроизвежданите филми и музика“.

Също така, журито на EISA отличи една от уникалните технологии на UB9000 за HDR обработка – HDR Optimiser (HDR оптимизатор), като обясни, че тя „подобрява извеждането на UHD HDR10 съдържание“. Тази технология извършва тонално разпределение в самия плейър, с което осигурява стабилно HDR качество на картината, пресъздавайки и най-фините детайли, независимо от използвания телевизор. Същевременно журито изтъкна изключително високото звуково качество на плейъра, постигнато благодарение на 768kHz/32-bit цифрово-аналогов преобразувател, който „осигурява първокласно стерео звуково изживяване“.

„Великолепният дизайн и конструкция“ на DP-UB9000 също впечатли журито на EISA, като отбеляза, че „двуслойните панели отгоре и отдолу, алуминиевото шаси и новият здрав и стабилен четящ механизъм“ правят стилният и привлекателен плейър „готов за действие“.

Майкъл Фридрих, генерален мениджър на Home AV Group в Panasonic Marketing Europe, коментира: “Щастливи сме, че журито на EISA оцени водещото място, което нашият DP-UB9000 заема по отношение на качеството на домашните развлечения. UHD Blu-ray плейърът DP-UB9000, който поддържа технологиите HDR10+ и Dolby VisionTM, наистина вдига летвата за най-високото качество на картината и звука в историята на Blu-ray Disc плейърите на Panasonic.“