Световноизвестната кафе верига Starbucks® открива първия си обект в Пловдив
Секция: ЛЮБОПИТНО
15 Август 2018 12:41
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Световноизвестната кафе верига Starbucks® открива първия си обект в Пловдив

/КРОСС/ Световноизвестната кафе верига Starbucks®, представена в България от AmRest, откри своето първо кафене в Пловдив. Това е единадесетият обект в страната на прочутия бранд, който тази година чества и своята десетгодишнина в България. Кафенето е разположено в Мол Пловдив на ул. „Перущица №8, ниво партер и разполага с търговска площ от 240 кв. м. и 121 седящи места отвън и вътре. Обектът е отворен за посетители всеки ден от 08:00 до 22:00 ч.

Новото кафене следва философията на Starbucks® да подкрепя креативността, създавайки уникална атмосфера, която предразполага към общуване и приятно прекарване на свободното време. Интериорният дизайн е разработен ексклузивно за Пловдив с акцент върху градската култура, традициите и историята на бранда. Новият Starbucks® е с фокус към съвременния градски човек и семействата с деца – за свободното време, споделено с любими хора, за усамотен момент с книга или работна среща.

„Щастлив съм, че с обекта в Мол Пловдив разширяваме присъствието на Starbucks® в страната и по-конкретно в най-красивия град на България. Така още повече наши почитатели ще могат да се насладят на кафе напитките ни, както и на уникалното Starbucks® изживяване. Тази година отбелязваме своя десети юбилей. Десетгодишният ни опит ни научи да бъдем новатори, да се развиваме динамично и да отговаряме на изискванията на нашите клиенти. Затова вярваме, че ще предоставим уникално преживяване на жителите и гостите на Пловдив. Бих искал да благодаря на нашите партньори от Мол Пловдив за съдействието и подкрепата“, заяви Иван Георгиев – регионален мениджър на Starbucks® България.

На откриването на първото кафене Starbucks® в Пловдив беше представено и новото здравословно меню, създадено специално за Starbucks® от победителя в MasterChef 2017 Божана Кацарова. То включва плодово смути, салата с моцарела и пиле, както и сандвич с шунка, авокадо и сирена. Част от продажбите, реализирани от менюто на Божана в Starbucks®, ще бъдат дарени на сдружение „Русаля“ – организацията, която е създала и управлява частното училище за изкуства и занаяти за социално слаби деца във великотърновското село Русаля. По този начин, опитвайки вкусните предложения от менюто на Starbucks®, почитателите на качествената храна и на бранда ще могат лично да допринесат за една благородна кауза в името на децата на България.  

Всички гости на Starbucks® Пловдив могат да се насладят както на емблематичните напитки на веригата, приготвени с кафе 100% арабика, така и на иновативните и сезонни предложения, които се предлагат на глобално ниво. Посетителите на новото кафене имаха възможност да опитат новото Cheesecake Frappuccino® с три вкуса – карамел, ягода и шоколад.

През този месец предстои откриване и на още един Starbucks® в Сердика Център - София, като продължават преговорите за разширяване на веригата и в още локации. Вече се извършва и реновиране на първите обекти на компанията у нас.