ThinQ продуктите на LG с изкуствен интелект спечелиха най-престижните награди EISA
Секция: Технологии
15 Август 2018 12:54
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
ThinQ продуктите на LG с изкуствен интелект спечелиха най-престижните награди EISA

/КРОСС/ EISA оцени иновациите в областта на изкуствения интелект в продуктите на LG

Иновациите на LG Electronics (LG) в технологиите и дизайна свързани с изкуствения интелект спечелиха признанието на Европейската асоциация за аудио и визуални технологии (EISA). Продуктите на LG от серията AI ThinQ, които включват LG OLED TV, LG SUPER UHD TV и LG XBOOM бяха отличени за своята висока конкурентоспособност в категории свързани с високото качество на картината, с представянето на интегрирания изкуствен интелект и отлични звукови характеристики.

LG OLED TV AI ThinQ (модел OLED65E8) спечели EISA PREMIUM OLED TV 2018-2019 като с това донесе седмата поредна победа за OLED технологията на компанията. Телевизорът беше похвален за качеството на картината, осигурена от процесора α (Алфа) 9, който предоставя реалистични изображения с невероятно богати цветове, острота и дълбочина, както и водещ в класа си по функционалност изкуствен интелект. Журито на EISA също отличи и Dolby Atmos™ и неговите предни високоговорители, които създават възможно най-реалистичното аудио-визуално изживяване. Дизайнът „Picture on Glass“ също бе високо оценен  за перфектното му съчетаване с всяка среда.

В допълнение, LG SUPER UHD TV AI ThinQ (модел 65SK9500) беше признат от EISA в ARTIFICIAL INTELLIGENCE TV 2018-2019 за създаването на LCD телевизионна картина чрез комбинация от технологии, включващи Nano Cell, Full-Array Local Dimming (FALD) и процесора α (Алфа) 7, както и платформата AI ThinQ на LG с вградения Google асистент. С патентованата технология AI ThinQ на LG, потребителите могат да контролират телевизора си, да се свързват лесно с външни устройства, да променят режима на картината и да търсят съдържание. Последната усъвършенствана технология за гласов асистент, вградена в телевизора, е постигната с помощта на обработката на естествения език (NLP), за да достави интелигентен гласовоактивиращ се контрол и свързаност, базиран на изключителната технология deep learning (дълбоко обучение) на LG.

С вградения Google асистент, телевизорите на LG с изкуствен интелект предлагат модерно изживяване, което позволява управлението на различни задачи, намирането на отговори или контролирането на смарт устройствата у дома, които са центърът на интелигентния дом.

SUPER UHD телевизорът на LG предлага плътно фоново осветление на дисплея, което значително подобрява нивата на черното и размерите на картината чрез независимо управление на зоните с LED светлини. Това осигурява по-добри детайли на сенките и намалява раздразнението от светлината за по-добър контраст, който е важен при гледане на HDR съдържание. Благодарение на иновативния Nano Cell дисплей, телевизионните зрители могат да се насладят на цветова точност и консистенция от всеки ъгъл без да се налага компромис в качеството на картината.

EISA също така награди и говорителя с изкуствен интелект на LG - LG XBOOM AI ThinQ (модел WK7), като своя EISA ARTIFICIAL INTELLIGENCE LOUDSPEAKER 2018-2019 благодарение на необикновеното качество на звука съчетано с интелекта. Техническото сътрудничество с Meridian, британският пионер в аудиото с висока резолюция, дава възможност звуковото представяне на XBOOM AI ThinQ на LG да бъде с висока прецизност, прецизни вокали и точен бас. Аудиото с висока резолюция на XBOOM AI ThinQ е съвместимо с висококачествени файлове, които няма как да се загубят, позволявайки пресъздаването на звуци, първоначално записани в студио.

С помощта на интегрирания директно в устройството Google асистент за бърза настройка, LG XBOOM AI ThinQ отговаря на потребителските команди без нуждата от дистанционно управление или смартфон от рода на: „Хей, Гугъл, какъв е графикът ми за днес?“ Като управляващ, потребителят може да контролира Google асистента – да активира смарт уредите у дома, както и домашните уреди на LG, съвместими с LG ThinQ.

Победителят в EISA SOUNDBAR 2018-2019, модел LG SK10Y, е с внушителен soundbar с 550W мощност и 5.1.2 поддръжка на каналите от Dolby Atmos®, за да създаде невероятен звук от всички посоки, дори от най-високата точка. С технологията на Meridian, LG SK10Y е с високо ниво на представяне, за да предоставя на слушателите богат и безкомпромисен звук както и да осигурява повече яснота в говора и музиката.

LG SK10Y е съвместим с висококачествени аудио файлове, за да пресъздаде отлично звука, записан в студиото, а също и да предложи и функция за звуково преобразуване, която повишава качеството на стандартните аудио файлове до 24bit/192kHz, за да подобри фините детайли и нюанси на всяка песен. Този високорезолюционен Soundbar е естетически разработен, за да пасне под премиум телевизорите на LG. Освен това е напълно съвместим с други смарт устройства, които поддържат Chromecast и могат да подават песни или подкастове само с думите „ОК, Гугъл“

„За LG е гордост да бъде призната от най-известните експерти в индустрията за своята ангажираност към иновациите в технологиите с изкуствен интелект“ заяви Брайън Куон, президентът на LG Home Entertainment Company. „LG е и продължава да бъде ключов световен играч в сферата на изкуствения интелект, предлагайки на потребителите си ново ниво на интелигентност в домовете, съобразено с мисията ни да правим живота по-удобен чрез прилагане на технологии с поглед в бъдещето.“

Престижните награди EISA се определят ежегодно от експертно жури, съставено от главните редактори на най-влиятелните специализирани списания за аудио-визуална техника (AV). Съдиите са базирани в 20 европейски държави, САЩ и Австралия. Продуктите се оценяват въз основа на множество критерии, сред кои-то технологии, дизайн и иновации.

Посетителите на тазгодишното изложение IFA в Берлин, биха могли да посетят щанда на LG, който ще се намира в зала 18 на Messe Berlin от 31 август до 5 септември, за да изпробват лично линията продукти ThinQ на LG.