Съдът: Без данни Пейко Янков да е от бандата на Очите, но остава в ареста
Секция: БЪЛГАРИЯ
15 Август 2018 16:50
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Съдът: Без данни Пейко Янков да е от бандата на Очите, но остава в ареста

/КРОСС/ Специализираният съд остави за постоянно в ареста общинския съветник от Несебър Пейко Янков, който беше арестуван по обвинение, че е бил част от организирана престъпна група с лидер Димитър Желязков – Митьо Очите.

Днес стана ясно, че срещу него има още две обвинения – за участие в палеж и изнудване.

Според магистратите няма данни Янков да е участвал в бандата, няма опасност да се укрие и няма информация да е бил съпричастен към извършвани палежи. Причината да остане под стража са свидетелски показания, свързващи го с изнудване.

По време на заседанието избухна скандал, след като прокурор Детелина Ганчева заяви, че Пейко Янков е бил призован като обвиняем на два пъти – на 2 и 13 август. Адвокат Росен Кожухаров обаче посочи, че всъщност с първата призовка клиентът му е бил търсен като… свидетел.

По това време Пейко Янков бил в чужбина за годишния си отпуск и, според защитата, в момента, в който получил втората призовка като обвиняем, се предал на властите.

Съдът прие от защитата и справката, удостоверяваща, че обвиняемият наистина е бил в отпуск.

Мярката не е окончателна.

От държавното обвинение тепърва събират доказателства за евентуална престъпна дейност на общинския съветник. Разследването срещу групата е започнало през 2016 г., а деянията са били извършени през миналата година.

Роденият през 1977 г. Янков е син на показно разстреляния бизнесмен и председател на Общинския съвет в Несебър Димитър Янков. Медийни публикации свързваха бизнеса му с хотели и хазарт.