Калоян Паргов: Само година след подписването, договорът с Македония дава дефекти
Секция: БЪЛГАРИЯ
16 Август 2018 13:03
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Калоян Паргов: Само година след подписването, договорът с Македония дава дефекти

/КРОСС/ Само година след подписването на договора за добросъседство с Македония, той започна да дава дефекти. И тук проличава слабостта на българската дипломация. Доказателство за това е изявлението на Зоран Заев за Илинденско-Преображенското въстание. Това е мнението на лидера на БСП – София Калоян Паргов, който има специалност „Международни отношения“.

Според него не така в договора между Гърция и Македония. „В него нещата са ясно разписани и това не дава възможност за спекулации. Докато нашият договор по никакъв начин не възпира македонски официални представители да правят подобни изявления. Самият факт, че в договора се говори за македонски език, вече е проблем. Историческа истина е, че македонските наречия са част от българския език“, категоричен е Паргов.

„Време е управляващите да проявят смелост и да защитят българщината, която са отстоявали и са дали живота си за нея хиляди. Длъжни са да защитят интересите на българите в Македония, така както го правят Сърбия, Гърция и Албания за техните малцинства“, обясни лидерът на столичните социалисти.

„Факт е, че от двете страни на границата ни живее един народ. Ето защо е важна европейската перспектива на Македония, която е в интерес на България“, убеден е Калоян Паргов.