Откриха 10 000 таблетки амфети в тайник на... гробището
Секция: БЪЛГАРИЯ
16 Август 2018 17:18
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Откриха 10 000 таблетки амфети в тайник на... гробището

/КРОСС/ Двама мъже са арестувани за разпространение на наркотици в Разград, съобщава МВР.

Вчера, в хода на спецоперация по противодействие на наркоразпространението, провеждана под наблюдението на Окръжна прокуратура – Разград, в местността "Пчелина" в землището на Разград, в момент на сделка с наркотични вещества, са задържани двама разградчани на 34 и 43 години, криминално проявени.

При личен обиск и претърсвания  от тях и от автомобила им са намерени и иззети 20 000 таблетки "екстази" с лого "Porshe" с тегло 7.780 килограма, реагирали при полевия наркотест на амфетамин.

В хода на оперативните действия, в гробищния парк на Разград, полицаите открили тайник, в който били укрити други 10 000 таблетки "екстази" с тегло 3.515 килограма. В хода на операцията били извършени четири претърсвания и изземвания и пет огледа на местопроизшествия на различни адреси и автомобили на територията на Разград и Нови пазар.

След полицейското задържане на двамата мъже, единият от тях е привлечен в качеството на обвиняем и му е наложена мярка за неотклонение "задържане под стража" за 72 часа. Предстои внасяне на предложение в Окръжен съд-Разград за налагане на постоянна мярка за неотклонение "задържане под стража".

Според първоначалните данни откритата дрога е била предназначена за вътрешния пазар, като част от количеството е разпространявано на територията и на Разградска област.

По случая е образувано досъдебно производство. Работата по разкриването и документирането на цялостната престъпна дейност продължава.