Военнослужещи от Военноморските сили участват в операции в помощ на населението
Секция: БЪЛГАРИЯ
16 Август 2018 17:19
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Военнослужещи от Военноморските сили участват в операции в помощ на населението

/КРОСС/ Военнослужещи от Военноморските сили участват от вчера, 15 август, в операцията по издирването на телата на двете момчета, повлечени от вълна на вълнолома на пристанище Варна.  Модулната група е задействана след молба на областния управител на Варненска област до началника на отбраната и със заповед на командира на Военноморските сили.

Групата е в състав от 17 водолази с две лодки „Зодиак” и се ръководи от командира на военно формирование 28580-Варна капитан I ранг Тодор Богданов. Военнослужещите действат съвместно с органите на МВР, Регионална дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението”-Варна и Изпълнителна агенция „Морска администрация”. Към момента е намерено тялото на едно от момчетата, а издирването продължава.

Водолазната група от състава на флотилия бойни и спомагателни кораби на ВМС извършва днес, 16 август, оглед на кораб, потънал през 1921 г. в Созополския залив, на 5 км от брега и на 30 м дълбочина. Групата е в състав от 4 водолази и водолазен катер и е под ръководството на капитан III ранг Милен Атанасов. Модулната група е задействана след молба на областния управител на Бургаска област до началника на отбраната и със заповед на командира на ВМС.