Син на бивш полицай с книжка на 2 месеца помел децата в Петрич
Секция: БЪЛГАРИЯ
16 Август 2018 17:28
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Син на бивш полицай с книжка на 2 месеца помел децата в Петрич

/КРОСС/ Продължава да е тежко състоянието на младите момиче и момче, които бяха блъснати от кола в Петрич вчера вечерта. Освен тях още едно дете е с наранявания, съобщава bTV.

Днес стана ясно, че зад волана е бил 18-годишният син на бивш полицай от Петрич. Взел книжка преди 2 месеца. Според очевидци, колата му се е движела с изключително висока скорост, когато връхлетяла върху навес, където група младежи се криели под дъжда.

Той е задържан, а близките му отказаха коментар.

Семейство Латурлиеви показват снимка на 15-годишната си дъщеря Валентина. Момичето е с тежки наранявания. Другата им дъщеря се спасила по чудо от удара. И ни разказва: „Той отгоре се спускаше много силно и правеше дрифтове, а отдолу асфалтът беше мокър и вдигна ръчната и се бутнаха направо в нас”.

Официалната позиция на МВР: не става въпрос за дрифтове, а за лоша реакция на неопитен водач.

Според бащата на момичето децата са спасени благодарение на бързата реакция на медиците. Тежко ранените Валентина и Крум са настанени в реанимацията. „В тежко състояние, обилна кръвозагуба, с откъснат крайник единия, момченцето, който е ампутиран, момичето с размачкана подбедрица, в момента са стабилни, остават за наблюдение”, обясни д-р Методи Михайлов от МБАЛ „Югозападна”.

Живеещи в района разказват, че улицата често е използвана за улични състезания.