Предстоящи събития в страната за 17 август
Секция: Предстоящи събития
17 Август 2018 07:15
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Предстоящи събития в страната за 17 август

/КРОСС/София.
От 12.00 часа в зала „Роял" на София Хотел Балкан, министърът на енергетиката Теменужка Петкова ще вземе участие в тържествено събрание на Българска минно-геоложка камара по повод професионалния празник на българската минерално-суровинна индустрия - Деня на миньора.

***
Бургас.
От 11.30 часа в Културен център „Морско казино", зала „Георги Баев", министърът на туризма Николина Ангелкова ще участва в кръгла маса за обсъждане на проекта за 12 винено-кулинарни дестинации. В дискусията в Бургас ще участват още Димитър Николов, кмет на община Бургас, инж. Красимир Коев, изпълнителен директор на Изпълнителна агенция по лозата и виното.

***
София.
От 10.00 часа VІІ състав на Специализирания наказателен съд ще проведе разпределително заседание по делото срещу бившата съдийка от СГС Румяна Ченалова.

***
София.
От 11.00 часа в Националния пресклуб на БТА проф. Николай Овчаров ще даде пресконференция на тема „Забравени документи: преди 20 години „бащата на тракологията" проф. Александър Фол определя Перперикон като една от главните столици на траките и търсеното от столетие прорицалище на Дионис, в което идвал и самият Александър Велики".

***
София.
В 12.00 часа в първа зала на Столична община експерти на фондация „Четири лапи" ще представят резултати от извършеното преброяване на безстопанствени кучета на територията на Столичната община. На пресконференцията ще присъства зам.-кметът Йоана Христова.

***
София.
От 20.00 часа Музеят за съвременно изкуство организира кино на открито и изложба. Изложбата е продължение на серията самостоятелни представяния на български художници от проекта „Автобиография" на музея. Селекцията от филми включва видео документация на пърформанси на Аделина Попнеделева, Боряна Росса, RASSIM®, интеарактивен мултимедиен диск на Любен Костов (Любен Фързулев), дигитални визуализации на Сашо Стоицов и филм за Станислав Памукчиев.


***
Благоевград.
От 10.00 часа в „Еколенд" Дирекцията на Национален парк „Рила" организира информационна среща, на която ще представи първите резултатите от прилагането на туристическия продукт „Дестинация Южна Рила". Продуктът се разработва в рамките на проект „Засилване на капацитета на защитени зони, чрез иновативна методология за устойчивост".

***
Бургас.
Бургас ще бъде домакин на едно от най-големите скейтборд събития. Програмата започва в 18.00 часа с Cash for Tricks и Best Trick на площад „Тройката", след което от 19.30 часа във фоайето на НХК ще бъдат представени българско скейт-видео и фотографска изложба.

***
Варна.
От 17.30 часа в храм „Св. Атанасий" ще започне акатист пред чудотворното копие на света Богородица „Всецарица" по повод предстоящия празник на чудотворната икона.

***
Велико Търново.
От 20.00 часа на Сцена „Арт лято" до ХГ „Борис Денев" Проект „Арт лято" представя: DJ Ramsey Hercules.

***
Враца.
От 10.00 часа в детския отдел на Регионална библиотека „Христо Ботев" ще се проведе работилница „Приказни игри".

***
Добрич.
От 18.00 часа на пл. „Свобода" ще бъде изложена купата на победителя в Световното първенство по волейбол. Събитието е част от инициативата „Трофи Тур", чийто специален гост ще бъде Любо Ганев, вицепрезидент на Българската федерация по волейбол.

***
Жеравна.
От 20.00 часа в местността Добромерица председателят на Парламентарната група на ГЕРБ и заместник-председател на партията Цветан Цветанов ще открие Международния фестивал на фолклорната носия в Жеравна (община Котел, област Сливен). Цветан Цветанов ще бъде придружаван от народния представител и областен координатор на ГЕРБ-Сливен Десислава Танева, кмета на Котел Коста Каранашев и ръководствата на ГЕРБ-Сливен и ГЕРБ-Котел.

***
Русе.
В 14.00 часа на понтон № 2 ще акостира новият кораб за маркиране на корабоплавателния път по р. Дунав на Изпълнителна агенция „Проучване и поддържане на р. Дунав" (ИАППД).

***
Свищов.
От 10.00 часа в Детския отдел на Градската библиотека ще се проведе Творческа работилница „Работливи ръчички" - подготвяне и подреждане на изложба от хербарии.

***
Стара Загора.
От 10.00 часа в детския отдел на библиотека „Родина" ще се проведе програма „Играя и се уча".

***
Тутракан.
От 10.30 часа в Народно читалище „Н. Й. Вапцаров" ще започне вторият ден от международния конкурс „Речни ноти".

***
Тутракан.
От 20.30 часа в Крайдунавския парк ще се проведе концерт с участието на рок група „Хоризонт", вокална формация „Вива тийнс" и вокална група „Слънчева усмивка".

***
Шипка.
От 10.00 часа пред храм-паметник ,,Рождество Христово" ще бъде поставено началото на Екопоход ,,По пътеката на здравето".

***
Шипка.
От 18.00 часа в Галерията на читалище „Светлина -1861" ще бъдат представени книги на Георги Георгиев . Гост на вечерта ще бъде проф. Емилия Друмева .