Българската асоциация на заведенията: Кой стои зад проверките на Регионалните здравни инспекции
Секция: БЪЛГАРИЯ
17 Август 2018 14:21
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Българската асоциация на заведенията: Кой стои зад проверките на Регионалните здравни инспекции

/КРОСС/Българската асоциация на заведенията изпрати писмо до министъра на здравеопазването Кирил Ананиев. В него организацията настоява за отговор на въпроси свързани с поръчителството и механизма, по който се извършват проверките в увеселителните заведения за нивото на шума.

Членовете на асоциацията искат да знаят на какъв принцип се избират заведенията, които ще бъдат проверявани . Кой носи отговорност за фалшивите сигнали и колко е максималния брой на проверките, които могат да бъдат проведени в едно заведение въпреки, че 10 последователни проверки на РЗИ са установили, че то е изрядно.

„Създава се впечатление, че Регионалните здравни инспекции са превърнати в оръжие за разчистване на сметки, тормоз на хората, които работят в заведенията и на клиентите“, се казва в писмото до министър Ананиев.

Членовете на Българската асоциация на заведенията настояват пред министър Ананиев за бърз отговор на поставените въпроси и проверка на дейността на Регионалните здравни инспекции, като в противен случай ще започнат протестни действия.

Българската асоциация на заведенията е независима неправителствена организация. В нея членуват лица и фирми, управляващи заведения за хранене и развлечения (по смисъла на Закона за туризма) от цялата страна. Целта на обединението е защита на интересите на сектора, инцииране на обществен дебат и законодателни промени, които да осигурят спокойното и регулирано развитие на бизнеса , с правила валидни за всички участници в бранша.

Асоциацията ще работи за ограничаване на спекулациите, относно законността на дейността на субектите в сектора и утвърждаване на добрата репутация на бранша.