Предстоящи събития в страната за 18 август
Секция: Предстоящи събития
18 Август 2018 07:45
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Предстоящи събития в страната за 18 август

/КРОСС/Бургас.

От 20.30 часа президентът Румен Радев ще участва в честването на 115-ата годишнина от Илинденско-Преображенското въстание в историческата местност „Петрова нива".

***
Кюстендил.
В 11.00 часа на големия празник Успение на свети Иван Рилски министърът на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков ще посети Рилския манастир.

***
Пловдив/ с. Маноле.
В 14.00 часа министърът на културата Боил Банов ще се запознае с последните открития при разкопките на царската гробница край пловдивското с. Маноле.

***
София.
От 10.00 часа заместник-кметът по направление транспорт Евгени Крусев ще провери ремонта на бул. „Христофор Колумб".

***
София.
От 10.00 до 11.00 часа в „Княжевската градина" Столична библиотека продължава своята кампания „Зелена библиотека". Стихове ще чете поетесата Илиана Илиева, а за доброто настроение на малките и големите посетителище се грижи Боби Мирчев със своята китара. Художникът Христо Кърджилов, ръководител на Детското арт ателие в Столична библиотека, ще рисува с децата, а доброволци от фондация „Деца на България" ще предложат на малките читатели да участват в забавен „Светофар: книги и четене".

***
Варна.
От 10.00 до 17.00 часа над Аспарухов плаж ще се състои двудневен Фестивал на хвърчилата.

***
Варна.
От 11.00 часа в Пункт за базиране - Варна ще се състои военен ритуал за тържественото откриване на Паметник на българските подводничари.

***
Велико Търново.
От 23.30 часа на Площад „Цар Асен I" ще може да се наблюдава Аудио-визуален спектакъл „Царевград Търнов - звук и светлина".

***
Ветрен.
От 16.00 часа в местността Паланката жителите на град Ветрен ще отбележат 1032 години от битката при Траянови врата с народен събор.

***
Костенец.
От 09.00 часа на Крепост „Траянови врата" ще се състои двудневен фестивал на късноантичното и средновековно наследство, по случай победоносната битка на Самуил над Василий II на 17 Август 986 г.

***
Перник/ с. Черна Гора.
От 19.00 часа пред сградата на кметството в с. Черна гора ще се проведе традиционен събор.


***
Шумен.
От 15.00 часа в зала „Тича" на хотел „Шумен" - гр. Шумен, ще се проведе пресконференция на Великия Приор на Велик Приорат България - Негово Превъзходителство ген. м-р /о.р./ акад. Румен Ралчев.