Преглед на печата
Секция: Преглед на печата
18 Август 2018 09:13
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Преглед на печата

/КРОСС/ "Оръжееен бос фалирал "Олимпик", пише вестник "Труд". Проверка на изданието е показала, че собственик на капитала на фалиралия кипърски застраховател, който остави без "Гражданска отговорност"  близо 200 хил. коли у нас, е испанецът Диего Гонзалес Алонсо, който търгува и с оръжия. Това е станало ясно от кореспонденция на Комисията за финансов надзор с надзорния орган по застраховането в Кипър, уточнява "Труд".

"Казармата вече носи привилегии", пише в заглавие на първата си страница вестник "24 часа". Всекидневникът обяснява, че проектът, разработен от екипа на вицепремиера и военен министър Красимир Каракачанов, който през септември ще бъде внесен в парламента, залага на големи стимули за младите българи, които се запишат в доброволната казарма.
Предлага се те да бъдат здравно осигурявани за срока на доброволната казарма, а ако са висшисти да получават стипендия. Освен това държавата ще заплаща таксите за обучение на кандидатите, които са приети държавна поръчка в университетите в страната. Срокът на доброволната казарма ще е 3 месеца, но с 3 месеца предварителна подготовка, посочва "24 часа".
"Финансова инжекция за чудесата на Варненско" поискаха от правителството над 10 кмета от региона, информира вестник "Стандарт". Това е подобно на финансирането, което преди 6 години получи Южното Черноморие за културно-исторически туризъм и археология, уточнява изданието.