Предстоящи събития в страната за 19 август
Секция: Предстоящи събития
19 Август 2018 08:10
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Предстоящи събития в страната за 19 август

/КРОСС/София.
От 14.00 часа пред Главното мюфтийство Български вегански съюз организира протест срещу жертвоприношенията на животни за Курбан Байрам.

***
Варна/ с. Казашко.
От 17.30 часа на каменната площадка зад читалището в с. Казашко ще се проведе традиционният празник на населеното място.

***
Перник/с. Витановци.
От 10.00 часа в НЧ „Отец Паисий - 1928 г." по повод 90-годишнината на читалището ще бъде представена изложба на снимки от участия на самодейците към него.

***
Перник/с. Кладница.
От 17.00 часа на площада в селото ще започна празничната програма на традиционния събор на селото.

***
Самоков.
От 09.00 часа в храм „Рождество Богородично" - Бельова черква Белоградчишкият епископ Поликарп ще оглави Архиерейска света Литургия в чест на св. Симеон Самоковски.

***
Тетевен.
От 08.00 часа в спортната зала до стадион „Георги Бенковски" ще започне финалният 9-и кръг от 32-ят Международен шахматен турнир. От 14.00 часа ще се състои церемонията по награждаване и официално закриване на турнира.

*** Шумен.
От 18.00 часа пред зала „Арена Шумен" ще бъде представена купата, която ще спечели победителят от Световното първенство по волейбол за мъже през 2018 година. Събитието е част от инициативата „Трофи тур" - част от съпътстващите прояви на Световното първенство по волейбол, което ще се проведе от 9 до 30 септември в България и Италия.