Битов скандал е причината за снощното убийство в Лесново
Секция: БЪЛГАРИЯ
19 Август 2018 18:11
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Битов скандал е причината за снощното убийство в Лесново

/КРОСС/ Битов скандал е причината за снощното убийство в Лесново, потвърдиха от Окръжната прокуратура в София. 60-годишен агресивен мъж е застрелял с незаконно оръжие 24-годишен младеж, след което 12 часа е бил барикадиран в дома си, съобщава "Дарик".

В момента той е задържан за 24 часа, като предстои мярката му да бъде удължена.
Сигналът за свадата е постъпил в 19:20 ч. снощи, след което към селото са се отправили екип на Спешна помощ и на полицията в Елин Пелин.

Те са установили, че простреляният млад мъж е издъхнал, обясни хронологията на събитията Юли Николов, заместник-директор на Областната дирекция на МВР:
„Веднага е сформиран по-голям екип, тъй като по първоначална информация мъжът е агресивен и въоръжен и се отправя в неизвестна посока. Установено е местонахождението му. Предприети са съответните действия и е задържан“, посочи Николов.

Задържането е станало към 06:00 ч. сутринта, без да има насилие. Къщата на 60-годишния мъж е била обкръжена през цялата нощ, а съседите му са били евакуирани. Други пострадали няма.
Оръжие без разрешително е намерено в къщата, стана ясно още от думите на наблюдаващия прокурор Ралица Донкова:

„Не е установена информация категорично дали човекът страда от психично заболяване. Извършена е проверка от полицията. Още първите часове. Няма данни да се води на отчет. Това не означава, че няма такава възможност, поради което днес е назначена съдебно-психиатрична експертиза, която ще каже дали той страда, или не от психично заболяване, и съответно дали е бил вменяем. Извършени са съответните действия в дома на мъжа, направено е претърсване, намерени са гилзи, но и там не мога да кажа подробности, защото все още експертите не са се произнесли“, посочи Донкова.

От прокуратурата ще поискат постоянна мярка задържане под стража, като в момента се води разследване за убийство, а на по-късен етап ще бъде прецизирано обвинението, уточни още прокурор Донкова.