ДАНС и прокуратурата влизат в КФН заради фалита на ЗД "Олимпик"
Секция: БЪЛГАРИЯ
20 Август 2018 11:08
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
ДАНС и прокуратурата влизат в КФН  заради фалита на ЗД "Олимпик"

/КРОСС/ Главният прокурор Сотир Цацаров разпореди проверка на дейността на Комисията по финансов надзор заради случая със застрахователна компания „Олимпик",  която изненадващо прекрати дейността си и остави хиляди без застраховка "Гражданска отговорност", съобщиха от пресцентъра на главния прокурор.
Предмет на проверката е начинът на осъществяване на държавния застрахователен надзор от страна на Комисията, на ресорния й заместник-председател, ръководещ управление „Застрахователен надзор" и на това управление, по отношение на конкретния застраховател.

Ще бъде проверено спазването на изискванията на закона за започване на дейността на клона на ЗК „Олимпик" в България, изпълнението на правомощията от страна на надзорните органи по Кодекса за застраховането и Закона за Комисията за финансов надзор, както и упражняването на текущ надзор, включително след издадената забрана „Олимпик" да сключва нови договори и да удължава срока на досегашните.
Проверката се осъществява от прокурор от Върховната касационна прокуратура и е възложена на Държавна агенция „Национална сигурност".