Предаваме на властите в Германия 15-годишен, обвинен в изнасилване на момиче
Секция: БЪЛГАРИЯ
20 Август 2018 16:17
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Предаваме на властите в Германия 15-годишен, обвинен в изнасилване на момиче

/КРОСС/ Пловдивският апелативен съд потвърди допуснатата от Окръжен съд-Пловдив европейска заповед за арест спрямо 15-годишния И.М., издирван от прокуратурата във Вупертал, Германия, по обвинение в изнасилване и блудствени действия в съучастие с други лица на малолетно момиче.

Съдът прие искането на германските власти за основателно и законосъобразно. Според законодателството на Германия, става дума за тежък случай на сексуална злоупотреба над деца, извършена колективно от няколко лица, а предвиденото наказание спрямо непълнолетни извършители, е лишаване от свобода до десет години.

Днешното решение на Пловдивски апелативен съд предава на немските власти последния, осми заподозрян за престъплението, извършено на 21 април тази година в град Фелберт, Северен Рейн-Вестфалия.

Тогава 13-годишното момиче, заедно със своя приятелка, е на открит обществен басейн, където са и групата български граждани. Те закачали момичетата. По-късно пресрещат в гората едното от тях, двама от групата я изнасилват многократно, а останалите снимат с телефоните си. Жена, която минавала случайно оттам, се притекла на помощ и повикала полицията.

Шестима от осемте заподозрени са били задържани веднага, двама успяват да се върнат в България. В четвъртък, 18 август, след подобна европейска заповед в Германия е върнат единия от двамата, предстои да се върне и последният. Той е 15-годишен и е пътувал за България с родителите си.