Депутатите заседават извънредно заради "Олимпик" и Търговския регистър
Секция: БЪЛГАРИЯ
21 Август 2018 07:39
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Депутатите заседават извънредно заради "Олимпик" и Търговския регистър

/КРОСС/ Народното събрание прекъсва лятната си ваканция и се събира извънредно в 13 ч., за да изслуша премиера Бойко Борисов за проблемите с Търговския регистър и за да обсъди казуса с фалита на кипърското застрахователно дружество "Олимпик". Заседанието е по искане на БСП.
Парламентът ще заседава при дневен ред от две точки, записан във внесеното от левицата искане. Първата е, проект на решение за предприемане на действия във връзка с отнемането на лиценза за извършване на застрахователна дейност на кипърската застрахователна компания "Олимпик".
С решението се задължава министъра на финансите да предприеме действия по търсене на възможности за възстановяване на платените суми и гарантиране на правата на засегнатите граждани. Настоява се и Комисията за финансов надзор до 7-ми септември да представи пред Народното събрание цялостен доклад за надзора върху дейността на кипъркото дружество у нас, както и информация за актуалното състояние на Гаранционния фонд.
В дневния ред е и изслушване на министър-председателя Бойко Борисов във връзка със сигурността на електронните бази данни, съхранявани от Агенцията по вписванията и Министерството на правосъдието и отговорността за възникналата криза.
За да бъде проведено извънредното заседание, е необходим кворум от минимум 121 народни представители.