Турция се отказва от системата ол инклузив в туризма
Секция: Туризъм
21 Август 2018 09:01
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Турция се отказва от системата ол инклузив в туризма

/КРОСС/ Турция обсъжда вариант за отказ от системата ол инклузив в туризма си, съобщи вестник "Хюриет". Според хотелиери, при висока пълняемост на местата в хотелите, повече туристи, отколкото в 2014 година, доходите им са далеч по-ниски през последните две години.

По данни на браншови организации, през юни в Анталия хотелите са получавали по 76 евро средно на ден от една стая.

"Хотелите ни трябва да се диференцират по профил, туристите, които се интересуват само от храна, пиене и нощувка не ни помагат да развиваме туризма и да печелим достатъчно", казва управителят на Cornelia Diamond Golf Resort & SPA Hotel Зафер Алкай.

На същото мнение са и ресторантьори и търговци, според които системата ол инклузив " унищожава автентичността на турския туризъм, убива местната търговия и лишава туристите от достъп до оригиналната турска кухня".

Министърът на туризма и културата на Турция Мехмед Ерсой казва, че за страната не е интересно вече да увеличава броя на туристите, а трябва да се направи нещо за увеличаване дохода от тях.

Според него, за последната година приходите от туризъм в Турция са 4% от БВП или около 35 милиарда долара, а задачата е тези приходи да се удвоят в следващите години. През миналата година страната е посетена от 32.4 милиона туристи.