Свалиха 22-ма българи от самолет на Wizz Air в Барселона и още 40 в София
Секция: БЪЛГАРИЯ
21 Август 2018 11:43
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
 Свалиха 22-ма българи от самолет на Wizz Air в Барселона и още 40 в София

/КРОСС/ 22-ма българи са били свалени от самолет на Wizz Air в Барселона и още 40 в София. Новината съобщи сайтът за българи в Испания и чужбина Worldbg.eu. Пътниците са имали редовно закупени билети за двата полета. Според изданието потърпевшите са били избрани на случаен принцип и им е казано, че мярката е наложена, тъй като е на лице Overbooking, т.е. продадени са повече билети от броя на местата в самолета.

От полет W64406, излетял на 18 август в 22:00 часа от летище Ел Прат за София на нискотарифната унгарска авиокомпания Wizz Air, са били свалени 22-ма души, сред които майка с две деца и жена, пътуваща за погребението на съпруга си, съобщи за сайта очевидец. По-рано вечерта, от полет W64405, излетял в 19:25 часа от Терминал 1 на летище София за Барселона, други 40 души не са били допуснати до борда на самолета.

Впоследствие от авиокомпанията са заявили, че самолетът, който е трябвало да излети от Рим и да извърши курса София-Барселона-София е имал технически проблем и затова е заменен с друг, чийто капацитет е бил по-малък. Това е наложило да не бъдат допуснати всички пътници до борда.