Съдът реши да остави Биляна Петрова в ареста
Секция: БЪЛГАРИЯ
21 Август 2018 16:23
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Съдът реши да остави Биляна Петрова в ареста

/КРОСС/ Специализираният наказателен съд отхвърли искането на разследваната за корупция бивша заместник-кметица на столичния район "Младост" - Биляна Петрова да напусне ареста.

Според назначената от Съда съдебно медицинска експертиза, Петрова може да се лекува и под стража, въпреки здравословните си проблеми, предаде БНР.

Заболяванията на Петрова не изискват болничен престой според д-р Адриана Русева. На Биляна Петрова обаче е осигурен личен преглед при още специалисти.

Това предизвика реакцията на защитата й, според която вещото лице е изследвало и въпроси, които не са му възложени от съда и прави изводите си без да се е запознала с условията в ареста.

Защитата на Петрова поиска освобождаването й от ареста с мотивите, че не е участвала в корупционна схема с кметицата на "Младост" Десислава Иванчева и бившия районен кмет Петко Дюлгеров по изнудването на бизнесмена Александър Ваклин.

Обвиняемата се разплака в съдебната зала и съдът даде почивка. След това стана ясно, че Биляна Петрова остава под стража - решение, което тя може да обжалва на пред Апелативния специализиран съд