Лято до края на седмицата, после ще усетим първия есенен полъх
Секция: БЪЛГАРИЯ
21 Август 2018 17:42
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Лято до края на седмицата, после ще усетим първия есенен полъх

/КРОСС/ Лятото продължава поне до неделя с хубави летни температури между 30 и 35 градуса. В следобедните часове на места, най-вече в планинските райони и Западна България, може да има купесто-дъждовна облачност и да превали и прегърми, но не сериозно. Тази картина обаче ще се промени в края на тази седмица и в началото на следващата, когато ще усетим първия есенен полъх.
В петък и събота над Италия ще се формира плитък средиземноморски циклон, който в началото на следващата седмица ще окаже влияние на времето у нас.

Така в България в неделя срещу понеделник и вторник другата седмица от северозапад-запад с умерен и силен вятър ще нахлуе по-хладен въздух. Ще има превалявания от дъжд, гръмотевични бури, които ще се придвижват от запад на изток, по-ясно изразени в северната половина на страната.
Така следващата седмица ще се понижат дневните температури. На запад и във високите западни полета дневните температури вече ще са доста по-ниски и ще се понижат с до 10 градуса.

През цялата друга седмица на места в следобедните часове в четвъртък, петък и от части уикенда ще има много повече облаци, превалявания и по-ниски температури.

В дългосрочна прогноза в началото на месец септември над страната ще се създадат условия за по-сериозни превалявания.