Предстоящи събития в страната за 22 август
Секция: Предстоящи събития
22 Август 2018 07:15
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Предстоящи събития в страната за 22 август

/КРОСС/ София.
От 10.00 часа ще се проведе заседание на Министерски съвет.

***
София.
От 09.00 часа пред сградата на Министерския съвет ще се проведе протест на Детския радиохор на БНР с настояване да бъде запазен главният диригент на хора маестра Венеция Караманова.

***
София.
От 10.00 часа в зала „Проф. Емил Таков" (рапортна зала на травматологичния комплекс) в УМБАЛСМ „Н. И. Пирогов" ще се проведе пресконференция за състоянието на лекарката, която падна от висок етаж и за чието лечение се организираха акции по събиране на кръв и средства.

***
София.
От 10.30 часа пред Министерството на земеделието ще се проведе поредното издание на фестивала „От нашата ферма - с любов за вас!".

***
София.
От 11.00 часа председателят на Управителния съвет на Агенция „Пътна инфраструктура" инж. Светослав Глосов ще провери напредъка при ремонта на виадукта „Коренишки дол" при 36 км на автомагистрала „Хемус" и на съоръжението при тунел „Витиня".

***
София.
От 11.00 часа в Пресклуб „България" на Националния стадион „Васил Левски" ще се проведе пресконференция по повод масовото изкачване на Черни връх и отбелязването на 123-годишнината от организираното туристическо движение в България.

***
София.
От 11.00 часа в Националния пресклуб на БТА ще се проведе пресконференция на фондация „Аплауз България" и Инициативен комитет във връзка с подготовката на Първия международен фестивал „Кралете на ромската музика в Европа".

***
София.
От 11.30 часа на Моста на влюбените край НДК ще бъде открита изложбата „Атмосфера от София и Хавана".

***
София.
От 14.00 часа в Областен информационен център София-град и София - област (бул. „Витоша" 99, партерен етаж), ще се проведе пресконференция по проекта за ремонт и обновяване на Професионална гимназия по хранително-вкусови технологии „Проф. д-р Георги Павлов" в район „Илинден". По време на пресконференцията екипът по управление на Проекта ще запознае присъстващите с основните дейности, които ще бъдат реализирани в гимназията, както и с очакваните резултати от тяхното изпълнение.

***
София.
От 19.00 часа в Голямата зала на Руския културно-информационен център ще бъде открита фестивалът „Дни на руското кино в България - 2018".

***
Батак.
Десетото юбилейно издание на „Беглика фест" ще се проведе от 22 до 27 август в района на язовир Голям Беглик в Родопите и ще протече под мотото „Десет стъпки по пътя".

***
Велико Търново.
От 10.00 часа в Читалище „Надежда - 1869" ще се проведе Творческо ателие „Красотата на фолклора" с Райчо Димитров.

***
Велико Търново. / Килифарево.
От 10.00 часа в музейния комплекс в града продължава Детска академия за изкуства.

***
Велико Търново. /с. Церова кория.
От 10.30 часа в ще се проведе „По стъпките на предците ни - история, традиции и изкуство" - открит урок по родолюбие и спортен празник.

***
Велико Търново.
От 11.00 часа в Регионалния пресклуб на БТА Община Горна Оряховица организира пресконференция за приключване на Проект „Подобряване на условията за икономическо развитие", в рамките на който бе реконструирана улица „Иван Момчилов" в гр. Горна Оряховица.

***
Велико Търново.
От 13.00 часа в Читалище „Надежда - 1869" ще се проведе инициативата „В помощ на библиотекаря" - кампания за ученици от 5 до 8 клас.

***
Враца.
От 10.00 часа в детския отдел на Регионална библиотека „Христо Ботев" ще се проведе лятна читалня за деца до 10 години.

***
Перник.
От 11.00 часа в кабинета на председателя на Общински съвет Перник ще се проведе среща във връзка с предстоящото публично обсъждане на постъпилите предложения за преместване на някои паметници.

***
Петрич.
От 18.00 часа в Петрич се организира протестно шествие във връзка с катастрофа от миналата седмица, при която две деца влязоха в болница с тежки наранявания.

***
Пловдив.
От 10.00 часа в заседателната зала на Общината ще се проведе пресконференция по повод визитата на американския архитект Лий Х. Сколник и екипа му, които ще започнат работа по дизайна на музейния комплекс на Епископската базилика на Филипопол.

***
Пловдив.
От 11.00 часа в хотел „Империал" ще се проведе пресконференция за представяне на пловдивското издание на международния конкурс „Spirits Selection" и съвременните тенденции в индустрията на високоалкохолни напитки в България и по света.

***
Силистра.
От 09.00 часа областният координатор на ГЕРБ - Силистра Тодор Тодоров организира приемен ден в общинския офис на партията, който се намира на улица „Васил Левски" 7, ет.2.

***
Силистра.
От 17.00 часа в Художествена галерия - Силистра ще бъдат изложени творбите от Националния пленер „Човек и природа" - Ветрен - 2018.

***
Стара Загора.
От 10.00 часа в детския отдел на библиотека „Родина" ще се проведе лятна детска академия.

***
Стара Загора.
От 10.00 часа в къщата музей „Гео Милев" ще се проведат литературни занимания за деца от 5 до 9 години.

***
Стара Загора.
От 11.00 часа в офиса на Областен информационен център - Стара Загора ще се проведе работна среща на тема: „Изпълнение и развитие на инвестиционната програма на Община Стара Загора по ОП „Региони в растеж".