Преглед на печата
Секция: Преглед на печата
22 Август 2018 07:44
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Преглед на печата

/КРОСС/"Втори фалит на застраховател очаква опозицията", информира на първата си страница вестник Труд. Изданието обяснява, че в кулоарите на парламента депутати от БСП са посочили, че става въпрос за дружество, чийто собственик от дълги години живее в Швейцария. Спецслужбите са съобщили на премиерът Бойко Борисов, че има сериозен проблем в сектора, допълва Труд.

"Пенсионери спасяват учебната година", съобщава вестник Стандарт. Преподавателите на възраст 60+, заедно с нередовните учители, са над 7500. 4000 учители не достигат в началото на годината, като най-голямата кадрова криза е в София и в останалите големи градове на страната. Това е посочил министърът на образованието Красимир Вълчев. За първи път няма кой да води часовете по физкултура, музика и рисуване, отбелязва Стандарт.

"Кабинетът въвежда данък "хора с увреждания" за фирмите", пише в заглавие на първата си страница вестник Сега. Всекидневникът уточнява, че всеки работодател с над 20 служители ще трябва да отваря специални работни места или да плаща компенсация на държавата. Това е предложението на социалното министерство, като идеята е да бъде въведена квота за назначаване на хора с трайни увреждания, посочва Сега.

"Държавата се бави с разплащанията повече от бизнеса", пише вестник Дума. Средно за 30 дни се издължава публичният сектор, а междуфирмените плащания стават за 27 дни. Това е станало ясно от съобщение на Българската търговско-промишлена палата. Организацията напомня, че към 31 март 2018 г. просрочените задължения от страна на държавата към бизнеса и гражданите са близо 328 млн. лв., уточнява Дума.

"По-нисък данък, ако дадеш празен дом под наем на беден", информира вестник 24 часа и обяснява, че държавата обмисля как да стимулира собствениците на пустеещи жилища да ги пуснат под наем и една от идеите е да им намали имотния данък. Празните домове у нас са към 1,2 млн., като 98% от тези жилищата са частни, уточнява 24 часа.