Николай Стоянов: Нито като мащаб, нито като щети "Олимпик“ може да достигне кризата с КТБ
Секция: ИКОНОМИКА
22 Август 2018 10:31
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Николай Стоянов: Нито като мащаб, нито като щети "Олимпик“ може да достигне кризата с КТБ

/КРОСС/ "За отделните клиенти на "Олимпик" възможните загуби са ограничени до размер от 100-200 лева, докато в КТБ някои хора загубиха доста по-солидни суми и имаше доста по-голям ефект върху фирми, които загубиха още по-солидни суми.

Българската комисия за финансов надзор е трябвало да обърне доста повече внимание на казуса с "Олимпик“, защото фирмата е имала доста български клиенти. КФН и специално госпожа Агайн имат доста повече основания от БНБ да се оправдаят и да кажат, че това не е било тяхна работа, докато за КТБ имаше доста и медийни публикации и изследвания. От БНБ не можеха да кажат, че не са знаели".

Стоянов добави още, че чисто формално КФН си е изпълнила задължението да уведоми хората:

"КФН е предприела действия, извършила е комуникация. Ако наистина КФН има вина, тя е в неактивната комуникация. Със сигурност има проблеми в застрахователния бранш, но тези проблеми не са новина за хората от тази сфера. За част от депутатите са новина. Позитивното е, че има депутати, дори и премиерът, които донякъде имат представа от тези проблеми, така че това дава някаква надежда, че те може да бъдат адресирани и разрешени".