"Мистерията..." пожъна успехи и в Полша
Секция: КУЛТУРА
22 Август 2018 10:41
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
"Мистерията..." пожъна успехи и в Полша

/КРОСС/ Повече от два месеца след световната премиера на новия си албум "БууЧииМиш", "Мистерията на българските гласове" продължава с концертите по неговото представяне с огромен успех в Европа.

В началото на август българският хор, носител на "Грами", имаше самостоятелна изява в Полша на сцената на алтернативния младежки "Off festival" в Катовице. Сред хедлайнерите на тридневния форум бяха "M.I.A.", "Charlotte Gainsbourg", "Grizzly Bear". Концертът бе вторият от 10 препоръчани в рамките на събитието от полското издание "Cojestgrane 24".

Пред сцената на българския хор беше препълнено с разнородна публика - имаше повече от 2000 души, информира Радост Пенева. Те аплодираха екзалтирано всички песни. Накрая буквално не позволиха на изпълнителите да слязат от сцената с нестихващи аплодисменти, продължили повече от 10 минути.

Освен силната подкрепа на публиката, директорът на фестивала също изпрати специални благодарности до продуцентите на хора, определяйки представянето му като "невероятно", а концерта - за един от най-успешните на фестивала.

Възторжени са отзивите и на полските медии, които споделиха впечатления: "Историческа сила на духа и красотата, която е била усъвършенствана за период, по-дълъг от човешкия живот и може да бъде гледана със смирение." Според изданието "Interia muzyka": "Хорът с традиционните си костюми, със своите инструменталисти и диригент, се представи с невероятен вкус и красота. Не бихме излъгали, ако напишем, че концертът им бе...  очарователен."