Внук преби баба си до смърт
Секция: БЪЛГАРИЯ
22 Август 2018 17:55
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Внук преби баба си до смърт

/КРОСС/ Полицията в Русе разследва сигнал за убийство. Задържан е внукът на жертвата. В ОДМВР - Русе е подаден сигнал от УМБАЛ "Канев", че в болницата е починала 82-годишна жена от с. Голямо Враново, като при извършена аутопсия е установено, че са й нанесени удари върху лицето и тялото, има травми в областта на главата и други наранявания.

За изясняване на случая са предприети незабавни действия от полицията в града. В хода на провежданите оперативно-издирвателни мероприятия криминалистите са изяснили, че травмите са били причинени на 17-18 август от 34-годишен мъж, внук на жертвата. На 18 август той сам е подал сигнал на тел. 112 за влошеното здравословно състояние на баба си. Тогава с линейка тя е била транспортирана до спешното отделение на русенската болница, но същия ден е починала в медицинското заведение.

На адреса в с. Голямо Враново е извършен оглед от полицията. По случая е образувано досъдебно производство. Мъжът е задържан от криминалистите, повдигнато му е обвинение от разследващ полицай, а с постановление на прокуратурата е задържан в следствения арест до 72 часа. Работата по случая продължава.