Министерство на правосъдието не носи отговорност за изявите на Анита Мейзер
Секция: БЪЛГАРИЯ
22 Август 2018 17:22
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Министерство на правосъдието не носи отговорност за изявите на Анита Мейзер

/КРОСС/ Министерството на правосъдието (МП) разпространи становище по повод информации в други медии, че Анита Желева /Анита Мейзер/ ще участва този септември във "ВИП Брадър", придружена от двама униформени полицейски служители.

От министерството заявяват, че не носят отговорност за публичните изяви на Анита Мейзер, тъй като тя е освободена от затвора в Сливен на 26 юни под парична гаранция. 
В тази връзка и с оглед разпоредбите на Наказателно-процесуалния кодекс,спазването на наложената мярка не е от компетентността на Министерството на правосъдието.

От Министерството допълват и че при тях не е постъпвала молба или искане от страна на телевизионното предаване във връзка с участие на Мейзер.

Припомняме, на 15 август 2016 г. миската Анита Мейзер бе арестувана за смъртта на своя съпруг. 40-годишният културист и бивш охранител Николай Димов бе убит в дома му във Варна. Тялото на мъжа е открито от съпругата му Анита Мейзер, която е собственик на жилището.

След това Мейзер обжалва присъдата пред Варненския апелативен съд за убийство по непредпазливост. Желева получи от първата съдебна инстанция три години и половина затвор.

Затова, че е предложила подкуп от 30 000 евро на разследващия полицай съдът ѝ присъди 4 години и половина затвор.

От двете наказания Анита Желева ще търпи по-тежкото. Окръжен съд - Варна наложи на подсъдимата глоба в размер на 8 000 лева, както и обезщетение на майката на Николай в размер на 150 000 лв.

На 26 юни е освободена под парична гаранция от 5000 лв.