"Калашников" представи бъдещия конкурент на Tesla
Секция: Автомобили
23 Август 2018 16:18
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
"Калашников" представи бъдещия конкурент на Tesla

/КРОСС/ Електрическият автомобил на концерна "Калашников", чиято концепция бе показана на форума "Army-2018", ще може да се конкурира с електрическия автомобил Тесла, съобщи ръководителят на пресцентъра на компанията. Прототипът е направен въз основа "Иж Комби", съобщава телевизия РБК.

Концернът "Калашников" разработва свой собствен електрически автомобил, който в бъдеще ще се конкурира с колата Tesla на Илон Мъск. За него пред РБК, разказва директорът на външните комуникации на концерна "Калашников" София Иванова. 

"Ние говорим за състезание точно с Тесла, защото в момента е успешен проект в областта на електрическите автомобили. Очакваме най-малкото да бъдем конкурентни ", каза Иванова.

Въпреки това, тя не може да назове конкретните предимства на автомобила Калашников.

По-рано, на международния форум "Армия-2018", "Калашников" представи електрически концептуален автомобил CV-1 въз основа на тялото на Иж-21252 "Комби". В посланието на концерна се казва, че концепцията е "тестова база за разработените комплексни системи". "Състоянието им се регулира от обикновен бордови компютър собственото производство на Калашников, което пък позволява да се наблюдава състоянието на двигателя, инвертора и батериите", посочват още от "Калашников" .

Капацитетът на акумулатора на машината е 90 кВтч, който захранва "революционния инвертор", чиито размери са 50x50x100 см и позволява да се развие мощност до 1,2 кВт.