Паулу Коелю на 71
Секция: Шоубизнес
24 Август 2018 20:44
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Паулу Коелю на 71

/КРОСС/ Любимият автор на жените Паулу Коелю празнува 71-ия си рожден ден.

Той е роден в Рио де Жанейро през 1947 г. Баща му е инженер, а майка му – домакиня и ревностна католичка. От малък Паулу е въвлечен в света на поезията и писането. 

Днес, той е един от най-известните съвременни автори в света. Коелю е най-продаваният чуждестранен писател в България за 21 век.

ЦИТАТИ ОТ ПАУЛУ КОЕЛЮ ВИЖТЕ ТУК

Родителите на Паулу не оценяват таланта му. Изпращат го в психиатрични клиники три пъти, в една от която го подлагат на електрошок. Лекар се произнася с диагнозата шизофрения, но "лудият" Паулу бяга от клиниката и се прибира у дома.

Базар на изкуствата в Борисовата градина (ВИДЕО+СНИМКИ)

Свикнал идеите му да не се възприемат, Паулу се лута в света на изкуството, където търси убежище за наранената си душа. Постъпва в любителски театър и иска да се занимава с журналистика.

Неразбирането от страна на семейството му, го превръща в бунтар. Записва се да следва „Право”, но започва да се движи в средите на хипита и свободомислещи хора и пише статии, проповядващи свобода. Става хипи и за известно време – наркоман. През 1972 г. се захваща с писане на текстове на песни, които му носят добри печалби.

"КЪСИ РАЗКАЗИ": Писателят, който търси гроба на Левски

През 1988 г. Паулу Коелю издава „Алхимикът“, която има небивал за бразилски писател успех и 14 години по-късно е обявена за най-продаваната книга, написана на португалски език, за всички времена.

Писател съветва родителите да оставят телефоните и да говорят с децата си

През следващите години Паулу Коелю продава над 50 милиона копия от книгите си, преведени на 56 езика, в 150 страни.

Получава множество литературни награди, включително престижната International IMPAC Dublin Literary Award за „Вероника решава да умре”.