Международен институт предлага нова система за лечение на ракови заболявания
Секция: Здраве
25 Август 2018 09:51
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Международен институт предлага нова система за лечение на ракови заболявания

/КРОСС/ Международен институт по невронауки ИНИ предлага нова система за лечението на раковите заболявания. Това каза в ефира на Националното радио проф. Маджид Самиие. Тази организация не е е съществувала в тази форма преди.  Познатата система съществува като структурни отделения, разпределени по специалности с граница между тях, в която има йерархия между ръководител и по-млади асистенти, допълни той.

Пациентът се гледа от млади и не дотам много опитни специалисти. Информацията се събира от тях. На базата на събраната, често пъти не пълноценна информация, се определя съдбата на пациента.

Принципът на ИНИ е различен, информация за болния се събира много бързо и се предава на по-опитен колега, който обобщава данните. Решение за лечение и терапия се взима от най-опитните колеги. Болният не се разкарва по отделения, а специалистите идват при него.

Към системата има голяма опозиция от местни политици и функционери в отделни страни, които се "страхуват да не загубят своите позиции".

Но по света вече има голям интерес към нея и тя има работещи проекти в Китай, в Техеран, в Истанбул, където е създаден мозъчен център на името на проф. Сами, както и в Католическия университет в Корея.