Ники Илиев премина сам по червения килим на "Любовта е лудост" (снимки)
Секция: Шоубизнес
25 Август 2018 13:13
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Ники Илиев премина сам по червения килим на "Любовта е лудост" (снимки)

/КРОСС/ Режисьорът и актьор Ники Илиев премина сам по червения килим на 26-ото издание "Любовта е лудост" във Варна. Ицко Финци получи наградата за цялостен принос. Снощи във Варна на официална церемония бе открит филмовия фестивал "Любовта е лудост". Сред официалните гости бяха Параскева Джукелова, режисьорът Галин Стоев, звездата от "Откраднат живот" Велислав Павлов, братята Дарин и Деян Ангелови, Любен Чаталов и много други,

Режисьорът Ники Илиев, който е разделен със съпругата си Саня Борисова, премина сам по червения килим в морската столица. Това лято Ники и Саня, които официално потвърдиха, че вече не живеят заедно бяха на филм феста в Иския и пуснаха снимки в социалните мрежи, на които са прегърнати. Освен в живота двамата бяха обвързани и в работата. По време на брака си те снимаха три филма - "Чужденецът", "Живи легенди" и "Нокаут или всичко, което тя написа...". Последният ще бъде показан в рамките на фестивала.

26-ото издание на "Любовта е лудост" награди Ицхак Финци за цялостен принос към българското кино, като художественият директор на фестивала - Александър Грозев, коментира, че актьорът е илюстрация за развитието на българското кино от 50-те години на миналия век до началото на първите две десетилетия на 21 век.

Филмовият фестивал бе открит с наградения със "Златна палма" в Кан филм на полския режисьор Павел Павликовски "Студена война". В конкурсната програма ще вземат участие 12 филма, сред които "Безкрайна градина" на Галин Стоев.

Снимки: БТА