Deutsche Bank заплаши правителството на Русия със скъсване на отношенията
Секция: Русия
26 Август 2018 08:00
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Deutsche Bank заплаши правителството на Русия със скъсване на отношенията

/КРОСС/ Лондонското подразделение на Deutsche Bank помоли правителството на Русия за "най-свежа информация за вашата фирма", съобщават "Ведомости".

Банката отправи писмо до правителството на 27 юни. В документа финансовото учреждение посочва, че анализира предоставяните на правителството услуги и наличните документи в рамките на процедурата комплаенс - практиката Know your customer ("Знай клиента си"). Там поясниха, че информацията за клиентите трябва да се обновява в съответствие с вътрешните правила на банката и изискванията на регулатора.

„Невъзможността на получим най-прясна информация от вашата фирма може да ни наложи да прекратим нашите делови отношения", - цитира вестникът текста на писмото.

В обръщението също е посочено, че банката може да започне процедура по прекратяване на отношенията, ако правителството не се свърже с тях в течение на тридесет дни. Този срок изтече. По думите на анонимни чиновници от финансово-икономическия блок, отговор не е изпратен. При това и Deutsche Bank не е изпращал известия за това, твърдят източниците на вестника.

Какво операции е извършвала или извършва за руското правителство в писмото не се посочва.