13 годишно дете е сред загиналите при катастрофата край Своге
Секция: БЪЛГАРИЯ
26 Август 2018 09:23
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
13 годишно дете е сред загиналите при катастрофата край Своге

/КРОСС/ Дете, което е пътувало в преобърналия се край Своге автобус, е сред загиналите. То е на 13 години и е от село Световрачене. Именно от там са и повечето от хората, пътували в него. В събота сутрин от там превозното средство тръгва за екскурзия, съобщи Нова телевизия. 16 души загинаха, а още толкова бяха ранени вчера при тежка катастрофа край своге.

Жителите там изкараха безсънна нощ. Кметството остана отворено, а служителите работиха до късно. Там прииждаха близки на пътуващите в автобуса. Те искаха да научат повече информация за състоянието на близките си.

Служителите на кметството изготвяха списъци. До момента са събрани данните на 19 от пътниците. За един от тях вече я ясно, че е сред загиналите. Другите 18 са ранени. 15 човека обаче все още липсват от списъците.

Към 8.00 часа сутринта вчера автобусът е спрял близо до кметството. Хората слизат, за да си вземат нещо за из път. Всички са били в приповдигнато настроение и са нямали търпение да започне еднодневната им екскурзия до манастир "Седемте престола".

Екскурзията е организирана от пенсионерския клуб и такива са се правили почти всеки уикенд. На нея е имало около 15 души от певческия състав на селото. Имало е и едно дете на 13 години. То е сред загиналите.