Силно земетресение разлюля Иран, двама загинали и стотици ранени
Секция: СВЯТ
26 Август 2018 11:01
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Силно земетресение разлюля Иран, двама загинали и стотици ранени

/КРОСС/ Силно земетресение разлюля тази нощ Багдад, като порази и граничен район с Иран, съобщиха иракски медии, цитирани от Ройтерс. Броят на пострадалите е 241 души, съобщават местните медии. Загиналите са най-малко двама.

Геологическата служба на Съединените американски щати съобщи, че земетресението е било с магнитуд 6 или 6,1 по скалата на Рихтер, а епицентър е бил на дълбочина 8,3 км и на разстояние 87,8 км северозападно от град Керманшах, който е обитаван от около 621 хил. души.
Мохамад Реза Амириан от местната организация на Червения полумесец твърди, че са усетени най-малко 21 вторични труса. Според него е възможно да възникнат проблеми с достъпа до питейна вода, тъй като водопроводните мрежи в редица населени места са повредени. Засега не е създадена необходимата организация за раздаване на храна и палатки.

Губернаторът на провинция Керманшах Хушанг Базванд съобщи за медиите, че в някои села в района е прекъснато електричеството, но като цяло ситуацията е под контрол и не е искано съдействие от съседни провинции.

С настъпването на утрото сведенията за броя на пострадалите постоянно се променят. По-рано иранската телевизия „Прес ТВ" съобщи за 140 ранени, а преди това информацията беше за един загинал и 58 ранени, съобщава АФП.