Subaru по стъпките на Toyota и Nissan, отказва се поетапно от дизела
Секция: Автомобили
26 Август 2018 11:20
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Subaru по стъпките на Toyota и Nissan, отказва се поетапно от дизела

/КРОСС/ Автомобилите с дизелови двигатели все още се радват на стабилно търсене в Европа и по света, но новите екологични норми WLTP карат някои производители постепенно за се откажат от модели с по-тежко гориво. Поредният такъв е Subaru, който прекрати продажбите на дизелови версии на два свои модела във Великобритания.

Явно 2,0-литровият дизелов агрегат, поставян на моделите Forester и Outback, не е успял да покрият изискванията, които влизат в сила от 1 септември. Затова Subaru спира продажбите на версиите с този мотор, като на първо време тази мярка ще засегне само пазара на Острова.

Местният представител на японската компания вече обяви, че Subaru Forester ще се предлага единствено с бензинови двигатели с обем 2,0 литра - атмосферен и с турбо. За модела Outback е достъпен само 2,5-литров атмосферен агрегат.

По-рано други два японски производителя - Toyota и Nissan, също обявиха, че започват постепенно отказване от предлагането на дизелови двигатели в Европа. Въвеждането на новите екологични стандарти на свой ред се отрази и на редица европейския производители, които бяха принудени да спрат различни модификации на свои модели, тъй като те не покриват изискванията.