600 подписа срещу травеститите и хамалите събра съветник от БСП само за 4 дни
Секция: ПОЛИТИКА
26 Август 2018 13:35
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
600 подписа срещу травеститите и хамалите събра съветник от БСП само за 4 дни

/КРОСС/ Близо 600 подписа срещу травеститите и хамалите на бул. "Христо Ботев" и площад "Македония" в София събра общинският съветник от БСП Николай Николов за 4 дни. Той стартира инициативата във вторник, 21-и август, и събира подписи на граждани всеки ден до петък, 24-и август, по около четири часа на ден - по два сутрин и следобед. Кампанията ще продължи и през идната седмица, но от вторник до петък в часовете от 10,00 до 13,00 и от 16,00 до 18,00 часа на площад "Македония" на тротоара пред входа на АПИ.

"Пропускаме понеделник, тъй като официално беше обявен за ден на национален траур заради адската катастрофа край Своге, в която загинаха 16 души. Бих искал да поднеса дълбоки съболезнования на семействата и близките на жертвите и да пожелая бързо възстановяване на пострадалите", коментира Николай Николов.

Според него, основният извод от 4-дневното събиране на подписи е, че търпението на гражданите вече се е изчерпало и те са готови сами да се борят за сигурността си там, където живеят. "Имаше хора, които не само, че се подписваха срещу травеститите и хамалите, но взимаха листове, за да събират от съседите си, които нямат възможност да дойдат до нас, за да ни подкрепят, коментира той. - Истината е, че за тези 4 дни стана категорично ясно едно - в центъра на града ни цари абсолютно беззаконие. И докато управляващите се хвалят с ремонтите на ремонтите в центъра и с красотата на "нова София", гражданите се чувстват абсолютно изоставени и незащитени от градската управа. Хората, които идваха да се подписват се радваха, че най-накрая някой се е сетил и за техния проблем и прави някакви опити да го разреши".

За четирите дни в срещи и разговори с граждани Николай Николов е събрал информация за дузина други проблеми в района. "Тази инициатива се оказа много полезна, тъй като очевидно хората имат големи проблеми, а няма към кого да се обърнат. Или отговорните институции, към които се обръщат, по никакъв начин не реагират. И гражданите напълно са загубили доверие в тези институции, коментира още общинският съветник от БСП. - Сред най-големите проблеми на гражданите в района са шумът от трамваите и разтрисането на сградите при преминаването им. Много се оплакваха от "зелената зона" по бул. "Македония" между площад "Руски паметник" и площад "Македония". В този район местата за паркиране покрай трамвайната линия са насипани с пясък. При паркирането колите вдигат много прах и хората, които живеят в кооперациите наоколо, са затворници в домовете си, защото не могат да си отворят прозорците. Много оплаквания имаше от самонастанили се клошари и бездомници по входовете на кооперациите и абсолютната невъзможност на отговорните институции да се справят с този проблем. С мен се свърза собственикът на винарната на ул. "Позитано" №11А, в която преди няколко месеца избухна пожар. Помоли ме за помощ, тъй като не може да изгони от имота си самонастанил се човек с психически проблем, а опитите му да разреши проблема с помощта на институциите са абсолютно напразни. Подобен проблем има и в две сгради до хотел "Родина", където също са се самонастанили хора. Има още много неуредици, за които гражданите споделят, и аз ги записвам с цел да опитам да помогна в качеството си на общински съветник. Истината е, че за 4 дни видяхме истинското лице на столицата ни. Повърхностно центърът е лъскав, но животът на хората е много далеч от желания от всички ни европейски стандарт. А говорим за район в центъра на София. Представете си какво е положението в крайните квартали".