Повдигнаха обвинение на шофьора на автобуса ковчег
Секция: БЪЛГАРИЯ
27 Август 2018 13:37
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Повдигнаха обвинение на шофьора на автобуса ковчег

/КРОСС/ Окръжната прокуратура в София привлече като обвиняем шофьора на автобуса, който се преобърна край Своге в събота, съобщиха от прокуратурата.
Григор Григоров е обвинен в това, че на 25 август по непредпазливост е причинил смъртта на повече от един човек, както и телесни повреди на повече от един човек. Григоров не се е съобразил с ограничението на скоростта от 40 км/ч в участъка, където стана катастрофата. Вчера бе обявено, че Григоров е превишил с 13 км/ч позволената скорост.

Обвинението на водача е повдигнато в късния следобед вчера. Григоров е настанен в столичната болница "Царица-Йоана"-ИСУЛ, като състоянието му е стабилно и опасност за живота му няма.
С постановление на наблюдаващия прокурор обвиняемият е задържан за срок до 72 часа, за осигуряване на явяването му пред съда за определяне на постоянна мярка за неотклонение. Към настоящият момент задържането се изпълнява в условията на болнично заведение, където Григоров е на лечение.
С постановление на главния прокурор разследването по делото е възложено на Националната следствена служба, където то се осъществява от екип от следователи. В рамките на днешния ден предстоят допълнителни огледи. В същото време следователи осъществяват изземване на относими към разследването документи от МРРБ, Агенция „Пътна инфраструктура", Агенция „Автомобилна администрация" и търговското дружество - изпълнител на ремонта на пътния участък.