Путин поиска "човешко измерение" на пенсионната реформа
Секция: Русия
28 Август 2018 16:35
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Путин поиска "човешко измерение" на пенсионната реформа

/КРОСС/ Президентът на Русия Владимир Путин е на мнение, че промените в пенсионното законодателство трябва да бъдат справедливи и да имат "човешко измерение", предаде ТАСС."Моля да не забравяте, че всички наши решения ще засегнат съдбите на милиони хора и трябва да бъдат справедливи и да отчитат интересите на гражданите". Това каза държавният глава пред участниците в съвещанието по социално-икономически въпроси, включващи членове на правителството, засягайки предлаганите от изпълнителната власт промени в пенсионната реформа.

Той постави ударение върху това, че всички решения, свързани с гарантирането на интересите на възрастните граждани, на трудовите им права, медицинската помощ за тях и социалната им защита трябва да се вземат приоритетно.

Предложена в средата на юни от премиера Дмитрий Медведев, реформата предизвика редица протести в Русия и доведе до рязък спад на популярността на Владимир Путин, който ще има последната дума, ако законът, който трябва да бъде гласуван от депутатите в края на септември, бъде одобрен и от двете камари на руския парламент, припомня АФП.