Пиян шофьор уби дете с велосипед (обновена)
Секция: БЪЛГАРИЯ
31 Август 2018 11:45
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Пиян шофьор уби дете с велосипед  (обновена)

/КРОСС/ Пиян водач на автомобил предизвика пътен инцидент, при който почина 16-годишно момче, съобщават от Областната дирекция на МВР в Пазарджик.

Тежкото произшествие станало снощи на пътя между пазарджишките села Сарая и Ивайло. 46-годишен шофьор от Сарая настигнал с автомобила си „Опел" група младежи с велосипеди и блъснал колелото на 16-годишен тийнейджър. Пострадалото дете починало пред очите на пристигналите на място полицаи и медици от Спешна помощ въпреки опитите им да го реанимират.

Униформените тествали водача с дрегер, който отчел 1.58 промила концентрация на алкохол в издишания въздух. Взета му е и кръвна проба за лабораторен анализ. На мястото е извършен оглед от дежурна група при РУ-Пазарджик. Водачът е задържан в ареста за 24 часа. Срещу него е образувано полицейско производство.

От Министерстмото на правосъдието разпространиха информацията, че става дума за техен служител -  надзирател от затвора в Пазарджик, който при пътен инцидент с личен автомобил извън работно време е причинил смъртта на 16-годишно дете. Министерство на правосъдието е безкомпромисно към подобни инциденти, се казва още в съобщението.

Оттам информират, че надзирателят незабавно е отстранен от длъжност и срещу него е образувано дисциплинарно производство от Главна дирекция "Изпълнение на наказанията". Той е задържан от органите на МВР и срещу него се води разследване.

Министерство на правосъдието изказва искрените си съболезнования на близките на починалото дете.