Ангелкова: Следим ситуацията с руския проблемен туроператор "Турово"
Секция: Туризъм
31 Август 2018 14:13
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Ангелкова: Следим ситуацията с руския проблемен туроператор "Турово"

/КРОСС/ Министерството на туризма следи ситуацията с руския туроператор "Турово", който е продавал самолетни билети на организирани и индивидуални пътници, но внезапно е изпаднал в невъзможност да осигури полета за връщане, независимо че билетите им са били платени. Това заяви пред журналисти във Варна министърът на туризма Николина Ангелкова, която участва в поредното издание на Летния университет на МГЕРБ, съобщи "Фокус" - Варна.

"По отношение на Русия, който е ключов наш пазар, имахме проблеми с една от големите руски компании - "Турово", която е информирала Федералната агенция по туризъм на Русия за това, че не може да осъществява полети. По отношение на туристите, които са тук в България, особено полетите за връщане. В тази връзка ние сме в непрекъснат диалог с министър Олег Сафонов и с директора на Федералната агенция. Провели сме редица срещи и с Генералния консул, който е тук във Варна, и с представителите на фирмата. Непрекъснато, включително и в момента, представител на Министерството на туризма е на летището, за да се увери, че лицата, които трябва да пътуват, ще го направят безпроблемно и за тях има осигурени полети", посочи министър Николина Ангелкова.

Тя отбеляза, че най-сериозна е била ситуацията с повече от 130 деца, които са били на лагер в Обзор. В понеделник те са си тръгнали от страната, като още около 20 деца предстои да пътуват на 1 септември.

"Следим тази ситуация непрекъснато и разчитаме на разбирането както на българския партньор на руската компания "Ной Травел", така и на представителите от тази компания да спазят поетите ангажименти. Ако останат хора по летищата, няма да е никак приятно за нас и като имидж за нашата дестинация", допълни Николина Ангелкова.