Засилено полицейско присъствие по пътищата
Секция: БЪЛГАРИЯ
02 Септември 2018 10:46
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Засилено полицейско присъствие по пътищата

/КРОСС/ Засилено е полицейското присъствие по пътищата, водещи към границата ни със Сърбия, съобщават от пресцентъра на МВР. С оглед интензивния трафик на транзитно преминаващите през страната чужденци, екипи ще бъдат разположени по автомагистралите „Марица" и „Тракия", и пътя София-Калотина. „Пътна полиция" предприема допълнителни мерки заради засиления трафик на транзитно преминаващи чужди граждани от южната ни граница към западната. Поради тази причина засилено ще е присъствието на екипите по пътя от ГКПП „Капитан Андреево", автомагистрала „Марица", автомагистрала „Тракия" и път I-9 (София-Калотина).
Остава в сила и засиленото полицейско присъствие по основните пътища на страната, тъй като периодът съвпада с отпуските у нас и интензивното пътуване от и към Черноморието ни. Със заповед на Агенция „Пътна инфраструктура", в последния работен ден на седмицата за времето от 18.00 до 20.00 часа ще се спират товарните автомобили, движещи се в посока София-Пловдив на автомагистрала „Тракия". Изключение ще се прави за онези камиони, превозващи опасни товари, живи животни и стоки на температурен режим.
Същата мярка ще е в сила и в неделя, но за времето от 16.00 до 20.00 часа за движещите се в посока Бургас-София. Подобно ограничение ще има и на автомагистрала „Марица" в неделя за времето от 16.00 до 20.00 часа в посока Свиленград-автомагистрала „Тракия". На автомагистрала „Струма" движението на товарни автомобили ще е ограничено за времето от 10.00 до 14.00 часа в посока п. в. Даскалово-автомагистрала „Тракия". От полицията отново припомнят основните правила за безопасно шофиране : - водачите да шофират със съобразена с пътните условия скорост и да спазват указанията на маркировката и на служителите на реда; - в никакъв случай да не се движат в аварийната лента на магистралите и да не спират там без причина; - в никакъв случай да не подценяват дължината на пътя и ако той е над 3 часа, да предвидят поне една почивка; - да не поемат на път, ако са употребили алкохол, наркотични вещества или техни аналози.