Русия изпрати с овации Йосиф Кобзон в последния му път (снимки, видео)
Секция: Русия
02 Септември 2018 14:43
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Русия изпрати с овации Йосиф Кобзон в последния му път (снимки, видео)

/КРОСС/ Колеги, близки и почитатели на творчеството на певеца и депутат Йосиф Кобзон го изпратиха по последния му път в московската Концертна зала „Чайковски", предава РИА Новости.

Сред първите, които дойдоха да се простят с изтъкнатия изпълнител са космонавтът Валентина Терешкова и лекарят Леонид Рошал, както и певицата Алла Пугачова.

Последно сбогом с певеца си взеха руският президент Владимир Путин, както и премиерът Дмитрий Медведев.

Церемонията по сбогуването се проведе в Концертна зала Чайковски, а Кобзон беше изпратен в последния си път с бурните аплодисменти на присъстващите.
В продължение на пет часа продължи гражданската панихида в Москва, хиляди почитатели на изпълнителя си взеха последно сбогом със своя певец.

"Баща ми живееше перфектен живот, безупречен живот, беше велик артист. Днес получихме голяма чест от хората на най-високо ниво в страната - президента, министър-председателя, кметът ... Най-важното за баща ми беше любовта, подкрепата и аплодисментите на публиката", каза синът на изпълнителя - Андрей Кобзон.

Той помоли присъстващите да почетат паметта на баща си. Церемонията завърши с викове "Браво!" и продължителни аплодисменти. Присъстващите викаха също през сълзи "Благодаря ви много!".

Народният артист на СССР и депутат от Държавната дума Йосиф Кобзон почина в четвъртък на 81-годишна възраст. Той ще бъде погребан в юдейската част на Востряковското гробище, редом до майка си.

 

Снимка: РИА Новости

video: https://www.youtube.com/watch?v=TzmleS8m5mQ