Над 100 000 души отдават последна почит на Захарченко в Донецк
Секция: Русия
02 Септември 2018 15:16
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Над 100 000 души отдават последна почит на Захарченко в Донецк

/КРОСС/ В Донецк отдават последна почит на лидера на проруското опълчение в източната украинска Донецка област Александър Захарченко, който беше убит при бомбен атентат в града в петък. Освен Захарченко, при експлозията в ресторант в Донецк загина и неговият бодигард, а 12 души бяха ранени.Около 100 000 души вече са преминали край ковчега с тленните останки на 42-годишния Захарченко, според властите на самообявилата се Донецка република (ДНР). Множество хора, много от които облени в сълзи и с цвете в ръка, изчакаха реда си, за да се поклонят пред ковчега.

Общественият транспорт в Донецк временно е спрян.

Въоръжени мъже в униформи регулират движението в центъра на града.
На много места се виждат транспаранти с портрета на Захарченко. Сред изписаните лозунги е: „Ние имаме една майка родина: Русия".

В комюнике, разпространено от Донецката информационна агенция, Владислав Сурков, близък съветник на руския президент Владимир Путин, нарича Захарченко „брат" и „герой".

Мнозина от опечалените обвиняват Украйна за убийството на своя лидер. Проруската ДНР е в тридневен траур до утре. Началото на новата учебна година бе отложено за вторник.