Убиецът на 7-годишната Дамла призна всичко
Секция: БЪЛГАРИЯ
03 Септември 2018 15:09
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Убиецът на 7-годишната Дамла призна всичко

/КРОСС/ 25-годишният Мехмед Хасан, обвинен за изключително жестокото убийство на 7-годишната Дамла Муса в Момчилград, се изправи пред Окръжния съд в Кърджали тази сутрин.

Младият мъж бе доведен под засилена охрана в съдебната зала. Той остана безмълвен, но напрегнато гледаше часовника си, съобщиха местните медии.
Пред магистратите Мехмед Хасан поиска съкратено съдебно следствие, като призна всички доказателства, събрани по случая в досъдебното производство. В хода на делото няма да бъдат разпитани свидетели и вещи лица.
 
Съдът конституира като частни обвинители майката и бащата на убитото дете. Те предявиха и претенции към обвиняемия за нанесени неимуществени щети. По 500 000 лева поискаха майката и бащата. 300 хиляди поиска бабата на Дамла.
 
Тялото на първокласничката бе намерено на 17 декември м.г. около 7.30 ч. в семейното жилище в Момчилград от майка й Садет, която се връщала от нощна смяна във фабрика край Кърджали. Дамла е била сама в апартамента, тъй като баща й работи в Белгия, брат й в Истанбул, а бабата била заминала в Турция при болни близки. Момиченцето бе удушено, а главичката му - обвита с тиксо.
 
Няколко дни по-късно за убийството бе задържан 25-годишния братовчед на Дамла - Мехмед Хасан, а гневни момчилградчани поискаха да го линчуват.
 
Младият мъж ще отговаря пред магистратите за това, че е влязъл в чуждо жилище нощем и за умишлено убийство, извършено по изключително жесток и мъчителен за жертвата начин. Обвиненията се основават на събраните при разследването доказателства - разпити на свидетели, обяснения на обвиняемия, извършени съдебно-медицински експертизи и експертизи на приобщените веществени доказателства, уточняват от държавното обвинение.
 
По време на цялото разследване Мехмед Хасан бе с мярка за неотклонение "задържане под стража", която не е променяна.
 
Ако той бъде признат за виновен, предвиденото в закона наказание е лишаване от свобода от петнадесет до двадесет години, доживотен затвор или доживотен затвор без замяна.