Имануел Кант като туристическа атракция
Секция: Туризъм
04 Септември 2018 08:42
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Имануел Кант като туристическа атракция

/КРОСС/ Краят на лятото може и да наближава, но за туризма няма ваканция. А по света измислят всевъзможни начини да привличат вниманието на туристите, дори чрез на пръв поглед скучна тема като философията.

В университетите по света се изучават идеите и размислите на Имануел Кант. В неговия роден град обаче обръщат повече внимание на туризма, използвайки името на прочутия германски философ. Туристическа обиколка следва стъпките му в Кьонигсберг, в самото сърце на Калининград. Има дори и радио предаване в негова чест, съобщава БНТ.

Ирина Бородулина, радио водещ: Опитваме се да представим Кант не като досадна личност, която се изучава в университетите, а по начин, по който съгражданите ни да се гордеят, че той е роден тук. Разказваме къде е живял, къде се е разхождал, но също и какви са били неговите теории.

Специални брошури указват маршрутите на неговите разходки. Туристите имат възможност да си купят още и тениски или картички със забавни надписи, като например препратката към песента на Бийтълс - "Всичко, от което се нуждаеш, е Кант". В магазините за сувенири има дори фигурки, изобразяващи философа.